Kjetil's oksegryte
oppskrift for 5-6 personer
1 kg oksekjøtt
3-4 gulrøtter / bønner etc. (bruk det du liker)
2 paprika
1 løk
1 boks mosede tomater
Ca. 1 ½ dl vin (hvit eller rød, hvis du ikke har vin, bruk vann...)
Oksekraft (særlig hvis du ikke har vin...)
2 fedd hvitløk
½ ts timian
1 ts salt
Pepper/smør
Litt vann
Skær opp og brun oksekjøttet i stekepannen.
Surr hvitløken og løken i smør / olje ca. 5 min. i gryta.
Ha i tomatene, og vann/vin
Ha i kjøttet. Dette skal koke til kjøttet er mørt.(ca 1-1 ½ t)
Skjær opp grønnsakene og la de koke med siste halvtimen.
PS. Jeg bruker gjerne litt Piri-Piri (sterk chili) for å frese det litt opp