Kjetil's oksegryte

oppskrift for 5-6 personer

  • 1 kg oksekjøtt

  • 3-4 gulrøtter / bønner etc. (bruk det du liker)

  • 2 paprika

  • 1 løk

  • 1 boks mosede tomater

  • Ca. 1 ½ dl vin (hvit eller rød, hvis du ikke har vin, bruk vann...)

  • Oksekraft (særlig hvis du ikke har vin...)

  • 2 fedd hvitløk

  • ½ ts timian

  • 1 ts salt

  • Pepper/smør

  • Litt vann

Skær opp og brun oksekjøttet i stekepannen.
Surr hvitløken og løken i smør / olje ca. 5 min. i gryta.
Ha i tomatene, og vann/vin
Ha i kjøttet. Dette skal koke til kjøttet er mørt.(ca 1-1 ½ t)
Skjær opp grønnsakene og la de koke med siste halvtimen.

PS. Jeg bruker gjerne litt Piri-Piri (sterk chili) for å ”frese” det litt opp